Artikelen
5 tips om zelf wijn in de wijnwinkel te kopen.
Zoals je van mij misschien wel weet ben ik een groot voorstander om wijn te kopen bij de lokale wijnwinkel. Zelf vlieg ik graag even naar Albertus Wijnen, Proef of Ben's Favourites om een flesje te halen. Een wijnwinkel binnen stappen kan, zeker de eerste keer, je...
Rosé Monday! Mijn drie favoriete rosé-wijnen van het afgelopen jaar.
Vandaag zou het de depressiefste dag van het jaar zijn. Het valt me op dat de serieuze media er dit jaar geen aandacht meer aan besteedt. Andere media koppen dat Blue Monday een verzinsel is. Mooi, werd tijd ook! Blue monday mag dan een verzinsel zijn. Rosé Monday...
Een lijst met mijn favoriete wijnboeken.
Als er dan een lijst van culinaire boeken is, moet er ook een lijst over mijn favoriete wijnboeken komen. Of wijnboeken die ik heel graag zou willen hebben. Een bibliotheek moet blijven groeien. Deze lijst bestaat uit wijnboeken van verschillend niveau, maar zijn wel...
Boktober: Lekkere mannen op je bord
Omdat we voornamelijk gek zijn op geitenkaas en andere zuivel zijn alle geitenmannen in onze industrie het spreekwoordelijke “bokje”. Ik heb een recept voor je om te laten zien dat dat nergens voor nodig is 🙂
Chips & Champagne! Of 3 bubbels die net zo lekker zijn.
Sinds kort heb ik de Wijn-Spijs Bijbel van Victoria Moore in mijn bezit. Op een gegeven moment ga ik met zo'n medium de ordinairste dingen opzoeken. Wat moet ik drinken bij een bezorgpizza, of kant-en-klaar-chinees met babi pangang? Wat voor wijn bij bruine bonen met...
Een lijst van mijn favoriete culinaire boeken
Ik moet beginnen met een bekentenis: Ik ben een boekenhoarder. Dat viel altijd wel redelijk mee. Mijn partner, theoloog, was altijd de aanjager van ons alsmaar uitbreidende aantal boeken in huis. Maar sinds mijn wijnopleidingen en mijn passie voor smaak en wijn/spijs...
Mosselwijn 2019: Albariño
Afgelopen weekend begonnen The International Albariño Days (1 tot en met 5 augustus). We kunnen natuurlijk met ruim 1.300 verschillende druivenrassen een driejarig rooster maken en elke dag voor een druif uitroepen, maar deze kwam mij wel uit.
Een jaar bij de opleiding Professioneel Gastronoom-Sommelier, level 3
En toen was het laatste examen geweest. De boeken weer opgeruimd en - als het goed is – een jaar lang lessen volgen op de Academie voor Gastronomie voorbij. Een heel jaar met van alles rondom keukenkennis, wijnkennis, gastronomie en alles wat rondom het runnen van een...
Rosé Monday – drie keer wijn-spijs met rosé in de winter
"Och, die arme rosé-boeren", reageerde m'n wijnhandelaar toen ik bij hem kwam. Ik wilde afgelopen zomer een artikel schrijven met alternatieven voor rosé. -"Ze moeten het al hebben van de zomer," ging hij verder, "en dan moet er ook nog een alternatief komen...