Artikelen
Gegrilde asperges, een lamsschouder en wat “South Emotion”
Er zijn van die dingen in het seizoen die je niet "mag" overslaan. Asperges en Lambada-aardbeien (ja, die wil je) in het voorjaar, Mosselen in de zomer (en de rest van het jaar trouwens, maar expliciet in de zomer), paddenstoelen en wild in het najaar... Je kent het....
Chateau Amsterdam, wijnmakers in Noord
Afgelopen winter hakte ik dus de knoop door. Ik wilde meer doen met wijn en zou goed beginnen ook! Mijn lakmoesproef was die WSET 2 cursus. Een cursus die zonder voorkennis gevolgd kon worden, maar ook een prijskaartje had dat er waarschijnlijk voor zou zorgen dat je...
De broertjes: twee keer Agustí Torelló Mata
Na 8 weken en 1 examen was de WSET 2 ineens afgelopen. En ja, wat doe je na een examen van zoiets? Wat kun je anders? Dus we eindigden bij de Wijn bij Stijn. We dronken en maakten plannen. We hadden helemaal geen zin om te stoppen met de wijncursus. Waarom zouden we...
Gebakken eendenborst met Le Manpòt blanc
Mijn favoriete wijnhandel heeft twee keer per jaar een overzichtsproeverij met diverse wijnen. Dit zijn nieuwe wijnen of iets wat weer even de aandacht verdiend, die geproefd en uiteraard in een leuke aanbieding besteld kunnen worden. Dit voorjaar diende de proeverij...
Ceci n’est pas un blog
Ja, ok, eigenlijk wel. Een van de velen. Over wijn nog wel. Dat doet ook bijna iedereen, kom je aan met je onderwerp! 🙂 Mijn fascinatie voor wijn-spijscombinaties begon omdat we een keer bedachten bij een diner wijnen te laten uitkiezen in een "echte" wijnhandel....