Over mij

Mijn naam is Kor en ik heb al sinds 2003 op een of andere manier een digitale outlet als deze.

Ik vind het heel leuk om met een website te rommelen en heb veel te veel interesses. Ik maak dingen, ik schrijf en weet van alles. Van de afscheiding in 1834 tot het verschil tussen een Alishan en een Tie Guan Yin. Of het feit dat het nichtje van Zipje en Zopje Zapje heet en dat Saint Bris de enige plek in de Bougogne is waar Sauvignon Blanc aangeplant mag worden.

Ik schrijf hier over van alles. Soms ga ik de diepte in over de beleving van smaak, de andere keer schrijf ik een sonnet over de 5 gangen van mijn laatste supper club meeting. Lees je mee?

Over Kor

1983 was een mooi jaar. Toen werd ik geboren. De wereld is daar zo enthousiast over geweest dat er op mijn geboorteplek een standbeeld staat. (true story! Dat standbeeld)

Ceci n’est pas un blog…

Webloggen is iets wat ik al sinds 2003 doe. Het begon met websites in frames, het schrijven van aangedikte columns en incrowd “meetings” wat als excuus diende om bier te drinken met zijn allen. Er kwamen weblog-awards waar men maar doorging over “de kracht van het weblog” en we zagen de eerste sociale media opkomen en weer vergaan.

Het bloggen ging verder met het etaleren van zaken die ik deed als front-end developer tot quasi-humoristische beslommeringen van een vrijwilligerswerkvakantie. Maar nu ook veel wijn en thee. En eten en theorieën over smaak. Of de ontstaansgeschiedenis van Sherry.

Maar wat doe je nu dan?

Ik werk bij de afdeling Communicatie & Events op het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast ben ik Gastronoom-Sommelier, level 3. Dat betekent dat ik een aantal CIGE erkende diploma’s over gastronomie, sommeliersvaardigheden en WSET level 3 heb gehaald. Vrij snel daarna ben ik aan een opleiding theesommelier begonnen. Redelijk hetzelfde verhaal, maar dan met thee.

En verder?

Ik heb een poosje een eigen bedrijf gehad waar ik met uiteenlopende zaken bezig heb gehouden. Veel technische ondersteuning en digitale project. Tussen 2020 en 2023 heb ik me onder andere met de volgende projecten bezig gehouden:

Op weg naar Pasen

In de eerste coronagolf waren de kerken tijdens Pasen dicht. De Stille Week moest ineens thuis worden gevierd. Daarom heb ik samen met geloofswoorden.nl de site opwegnaarpasen.nl gemaakt. Het is een handleiding voor thuisvieringen zodat mensen thuis de Stille Week kunnen vieren.

Naast de technische realisatie van de site heb ik ook de recepten – en natuurlijk wijnadviezen – voor Witte Donderdag geschreven.

Media: Artikel in Trouw over dit project

Wijnkit

WijnKit is een thuiscursus die uit verschillende boxen bestaat. In elke box vind je 4 flessen wijn, cursusmateriaal en handige proefkaarten. Ik schreef voor Wijndivas mee met de serie Wijn & Spijs. Deze serie is te koop via wijnkit.nl.

Met Wijnkit leer je meer over wijn op een leuke, praktische en laagdrempelige manier. En dat gewoon vanuit huis. Je kunt Wijnkit alleen doen, met zijn twee of een hele groep! Wijnkit bestaat uit verschillende series en boxen. Daarnaast zijn er links naar online verdieping en leuke extra’s.