Wijnkit, de lekkerste thuiscursus van Nederland!

Wijnkit, de lekkerste thuiscursus van Nederland!

Een poos geleden werd ik benaderd door Wijndivas. Ze hadden een idee om een praktische wijncursus te maken. Of ik mee wilde werken aan de serie Wijn & Spijs. Hell yes!! Het resultaat is Wijnkit, de lekkerste thuiscursus van Nederland. Wijnkit Wijn is leuk. En het...
WSET 3 studietips: Kaarten

WSET 3 studietips: Kaarten

Een belangrijke basis voor je wijnstudie zijn het kennen van kaarten. Je krijgt er geheid enkele vragen over op je examen, maar kaarten doen meer voor je. Door de kaarten te leren, onthoud je ook makkelijker andere zaken die daaraan gekoppeld zijn. Denk hier...
WSET 3 studietips: Flashcards

WSET 3 studietips: Flashcards

De eerste keer dat je het studieboek van WSET 3 in je handen hebt kán het zijn dat je denkt: “Hoe ga ik ooit in mijn hoofd krijgen?” Geen zorgen, ik heb een paar tips voor je! In dit artikel vind je een van mijn twee grootste lifesavers: Flashcards. Lees...
Dingen die je moet weten voor je aan WSET 3 begint

Dingen die je moet weten voor je aan WSET 3 begint

WSET 2 was afgerond. Het was een opstap om te kijken of me verdiepen in wijn wel of niet iets voor mij was en één ding was na die 8 weken cursus hysterisch duidelijk: Ik wilde meer. Veel meer. Het vervolg werd de Academie voor Gastronomie (beste keus ooit), waarbij...
Er was een hittegolf, dus ik ging los met cold brews

Er was een hittegolf, dus ik ging los met cold brews

Het was gribusheet. Met die warmte heb ik weinig zin in warme dingen als koffie of thee. Alcohol hoeft van mij ook niet zo nodig en frisdrank doe ik alleen op vakantie aan. Als je twee weken lang gemiddeld 80 km per dag fietst dan helpt zo’n cola-shot je de...
We moeten het hebben over water

We moeten het hebben over water

Water was voor mij altijd een onderwerp dat het ene oor in en het andere oor uit ging. Ik weet dat het van belang is, het is een van de basismoleculen in de gastronomie. Water zit overal in: Vlees bestaat tot 75% uit water en bij groente en fruit loopt dat zelfs op...
Ik deed een 3-daagse theecursus en nu wil ik theesommelier worden

Ik deed een 3-daagse theecursus en nu wil ik theesommelier worden

Ik was zo trots op mezelf toen ik in september 2019 mijn diploma Gastronoom-Sommelier in ontvangst nam. De enige non-horecadeelnemer die álles in een keer gehaald had! Ik had me een slag in de rondte gestudeerd. Boeken verslonden als een dolle. Zo goed als in mijn...
Een jaar lang konfijten. Is het de moeite waard?

Een jaar lang konfijten. Is het de moeite waard?

Om met de deur in huis te vallen: Dat ligt er een beetje aan wát je gaat konfijten. Lamsnekken in olijfolie, een beetje zoals Jonnie Boer dat hier doet? JAZEKER. Geitenschenkeltjes konfijten? SUPERGOED IDEE. Eendenbouten? Nog niet misschien, naar mijn niet zo nederige...
Wijngaarden in NL? Ga fietsen! (letterlijk)

Wijngaarden in NL? Ga fietsen! (letterlijk)

Sinds een paar jaar besteed ik mijn zomers op een zadel. Zo fietste ik al eens 1300 km in twee weken langs de randen van Nederland en zijn we (ik vier vakanties met mijn partner, ja) ook een keer van Vlissingen via Boulogne-Sur-Mer naar Trier gefietst. Supertoffe...